Rijpwetering Cafetaria

Object NR.:1057

geplaatst op 2019-06-27 08:46:07

Overzicht

Prijs
€0
Oppervlakte
65 m²
Type
Verkocht
Object Type
Cafetaria/Snackbar
Locatie
Oud Adeselaan 36 a
QR Code

Object Omschrijving

Aan het begin van het dorp Rijpwetering ligt deze geweldige horecalocatie. De cafetaria “De Halte” ligt aan de provinciale weg, wat een doorgaande weg is van Roelofarends-veen naar de omliggende plaatsen. Het grote terras ,van ca. 24 zitplaatsen, ligt aan de voorzijde van het pandenis deels afgezet met terrasschotten. Drie grote parasols overdekken het ruime terras in de zomer en geven het een geweldige uitstraling. Veel vaste gasten en recreanten weten dit markante en goed bekend staande horecabedrijf te vinden.

Aan de achterzijde van de cafetaria ligt een zeer groot parkeerterrein waar de bezoekers (gratis) gebruik van kunnen maken.

Cafetaria “De Halte” is de enige cafetaria met afhaalmogelijkheid in Rijpwetering en omgeving. In de wijde omgeven liggen er diverse recreatiecampings die tevens gebruik maken van de afhaal mogelijkheid. Er wordt gebruik gemaakt van alleen oproepkrachten.  Tevens is er een mogelijkheid om het pand te huren.

Over de gemeente:
Rijpwetering is een dorp en maakt deel uit van gemeente Kaag en Braassem. Rijpwetering was van oorsprong een veeteeltdorp. Rijpwetering telt 1605 inwoners (2006). Tot 1 januari 2009 viel Rijpwetering onder de voormalige gemeente Alkemade.

Diverse campings liggen in de omgeving van Rijpwetering en Roelofarendsveen. Deze seizoencampings hebben over het algemeen geen horecafaciliteiten en zijn dus aangewezen op de omliggende horeca en winkels.

Campings in de omgeving zijn:

De Cleypoel Watersport beschikt over een Mini Camping met uitsluitend seizoenplaatsen.

Camping /Chaletpark / Jachthaven Spijkerboor ligt aan het water op een uniek plekje in de Randstad, in de omgeving van Leiden. De camping ligt direct aan De Kaag en is bij uitstek een watersportcamping.

Camping 't Haasje is een gezellige camping aan de Kagerplassen, op de grens met Oud Ade. De camping bestaat voor het grootste gedeelte uit vaste plaatsen, maar er is ook veel plek voor gasten om een nachtje of een paar dagen te blijven. Dit kan zowel met een caravan als een tent. In de zomer worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Horeca

Om de horecafuncties te reguleren wordt in dit bestemmingsplan gebruik gemaakt van de Staat van Horeca-activiteiten. Dit is een lijst waarin de meest voorkomende horeca-activiteiten zijn ingedeeld in verschillende categorieën.

In de dorpskern van Rijpwetering is momenteel een tweetal horecabedrijven aanwezig. Het gaat om een restaurant met feestzaal en een (eet)café. Het café en het restaurant vallen beide in categorie 2 (middelzware horeca).

In het plangebied worden in principe horeca-activiteiten uit maximaal categorie 1b toegelaten vanwege de nabijgelegen woningen. Dit zijn lichte horecabedrijven die over het algemeen slechts beperkt hinder veroorzaken voor omwonenden.

Overige horeca in het dorp:

Café-bar De Vergulde Vos, Koppoellaan 22

Restaurant De Paerdeburgh, Oud Adeselaan 12

Dorpshuis Rijpwetering Pastoor van der Plaatstraat 13

Locatie

 • Adres : Oud Adeselaan
 • Huisnummer : 36
 • Huisnummer Toevoeging : a
 • Plaatsnaam : Rijpwetering
 • Google Map

Omgeving

 • Details :

  Rand van dorp aan de toeristische weg met diver

Zitplaatsen

 • Terras aanwezig? : Ja
 • Binnen : 12
 • Buiten : 24

Woning

 • Woning aanwezig? : Nee

Parkeren

 • Parkeergelegenheid : Voldoende parkeergelegeneid in de directe omgeving

Openingstijden

 • Openingstijden :

  Maandag gesloten.

  Dinsdag 12.00 uur  t/m vrijdag 20.00 uur 

  Zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 20.00 uur

Verplichtingen

 • Leveranciers : Nee
 • Speelautomaten : Nee

Map

Horecamakelaar

Loek Borsje
Loek Borsje
Zie horecaobjecten

Contact