klik om zoom in te schakelen
laden…
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht roadmap Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige volgende
Uw zoekresultaten

Freelance kok inhuren?

Gepost door MIH op oktober 31, 2017
0
Freelance kok inhuren informatie Makelaar in horeca.nl

Freelance kok inhuren | risico?

U denkt erover om een freelancekok in te huren omdat dat zo zijn fiscale voordelen heeft. Maar is dat ook zo?

Er kan sprake zijn van een dienstverband als u een freelancer inhuurt. Wanneer is fiscaal gezien iemand een freelancer en wanneer is er sprake van een dienstverband?

Werkgeversgezag.

Als u een kok of kelner inhuurt, zal deze moeten handelen zoals u dat wenst. Dus spreken we dan van een werkgeversgezag. Hierbij wordt er in fiscale zin gesproken van een dienstverband. Er zijn zogenaamde “modelovereenkomsten” om een dienstverband te voorkomen. Alleen moet de werksituatie dusdanig afwijken van die van een dienstverband en niet alleen op papier. Er mag geen werkgeversgezag zijn en er moet vervanging voor iemand te regelen zijn.

Inhoudingsplichtig.

Als er sprake is van een dienstbetrekking, bent u inhoudingsplichtig om voor loonheffing en premies te betalen.  In geval van twijfel, houdt u altijd premies en loonheffing in of raadpleeg uw inspecteur.

Uitzendbureau/payrollbureau.

Via een uitzendbureau of via een payrollbureau iemand inhuren is ook een optie. U bent dan geen werkgever en heeft dan ook geen inhoudingsplichting, dat is formeel gezien nl. het uitzendbureau. Uw (nieuwe) medewerkers treden in dienst bij P-services payrolling, waarna ze bij u te werk worden gesteld. U blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, inroostering, functionerings- en beoordelingsgesprekken, inschaling etc. Er verandert niets op de werkvloer.

P-services payrolling wordt juridisch werkgever en neemt alle daarbij behorende ziekte en arbeidsrechtelijke risico’s over. Ook de administratieve handelingen komen voor rekening van P-services payrolling.

Vergelijk aanbiedingen