Uw zoekresultaten

Nieuwe Hygiënecode Horeca

Gepost door MIH op maart 24, 2016
0

Nieuwe Hygiënecode voor horecabedrijven

Het tweede kwartaal van 2016 begint met een belangrijke wijziging voor horecabedrijven. Vanaf 1 april 2016 is het voor horecabedrijven verplicht zich te houden aan de nieuwe Hygiënecode van de KHN.

Van wie?
Koninklijke Horeca Nederland stelt per 1 April 2016 een nieuwe Hygiënecode voor de horecabedrijven op. Deze nieuwe code is gebaseerd op de Europese wetgeving waarin staat dat alle horecabedrijven volgens de HACCP-beginselen moet werken. Al deze beginselen zijn vertaald naar een nieuwe code in Nederland. Deze code is afgestemd met de NVWA en is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport goedgekeurd.

Voor wie?
Alle horecabedrijven die met drank en voedsel werken in Nederland, moeten voldoen aan deze nieuwe Hygiënecode. In deze code staat beschreven hoe horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiëne moeten bewaken.

Oud vs nieuw
De oude versie van de code stamt uit 2007. De nieuwe versie is aangepast op de recente wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. De nieuwe code is een totaalpakket met daarin de nieuwe processen, de frequenties van uw registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren. Het is belangrijk om voor 1 april 2016 deze nieuwe code aan te schaffen, aangezien de oude code vervalt op deze datum.

Verkrijgbaar
Leden van KHN krijgen korting bij aanschaf van deze nieuwe Hygiënecode. De nieuwe code is verkrijgbaar in drie verschillende talen: Nederlands, Engels en Chinees. Op de website https://www.khn.nl/hygienecode is het mogelijk om de nieuwe code te verkrijgen. Het is belangrijk te weten dat er voor Ambachtelijke Ijsbereiding een aparte code bestaat, waarbij deze niet van toepassing is.

Vergelijk aanbiedingen