klik om zoom in te schakelen
laden…
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht roadmap Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige volgende
Uw zoekresultaten

Roken op het terras, mag dat wel nog wel?

Gepost door MIH op mei 9, 2018
0

Roken op het terras, mag dat nog wel?

Nu bekend is dat er binnen nu en twee jaar een algeheel rookverbod geldt in horecagelegenheden, zijn er nog een hoop onduidelijkheden over de betreffende gevolgen. Hoe zit dit nu met roken op het terras?

Vooralsnog zijn dit de huidige regels. 
Let op 1. Een serre wordt niet gezien als een terras.

Let op 2. Bevindt uw terras zich aan twee zijden van uw pand, bijvoorbeeld in een L-vorm, dan zijn dit twee en moet ieder deel dus één open zijde hebben.

Terras in het winkelcentrum? Bevindt uw terras zich in een overdekt winkelcentrum, dan mag daar absoluut niet gerookt worden. Dit komt omdat er in het winkelcentrum reeds een rookverbod geldt.

Evenementen? Ook bij evenementen en in tenten bleek het rookverbod nog steeds een rookgordijn op te werpen onder bezoekers en exploitanten. Maar die (deels) afgesloten plekken gelden niet als terras en er mag dus niet gerookt worden. Ook niet als een tent aan meerdere zijden geopend is. Pas hier mee op, want u riskeert een fikse boete.

Privéruimtes en catering? Het rookverbod geldt niet in privéruimtes. Deze betreffen namelijk de persoonlijke levenssfeer van de eigenaar. Degene die het daar voor het zeggen heeft, bepaalt zélf welk rookbeleid er geldt. Dit is vooral goed om te weten als u catering (met personeel) verzorgt in privéwoningen, bij tuin- en tentfeesten aan huis.

Kort samengevat. Voor buitenterrassen geldt onder voorwaarden nog dat er gerookt mag worden. Niet in een evenemententent. Ook niet als deze aan meerdere zijden geopend is. Het rookverbod geldt niet in de privésfeer of in woningen!

Vergelijk aanbiedingen