Uw zoekresultaten

Bespaar premie op vakantiekrachten!

Gepost door MIH op juni 20, 2017
0

Wanneer u deze zomer vakantiekrachten inhuurt om de drukte op uw terras op te vangen, kunt u besparen op de af te dragen sociale premies. Hoe zit dat precies, en wat scheelt het?

“kan ik bij u iets bijverdienen
Wanneer u dit seizoen weer gebruik (moet) maken van tijdelijke vakantiewerkers, wellicht goed gemotiveerd en niet al te duur, dan is dat na de vakantie weer afscheid nemen. Pakt u het goed aan dan bespaart u op de nog af te dragen premies. Hoe?

Scholieren- en studentenregeling
Wanneer het een scholier of student betreft dan kunt u gebruik maken van de scholieren- en studentenregeling. Gevolg hiervan is dat bij het inhouden van de loonheffing rekening mag houden met de kwartaaltabel.

Gevolg?
U houdt minder of geen loonheffing in en hoeft de scholier of student noet tot volgend jaar te wachten om de loonheffing terug te krijgen. Tweemaal voordeel dus!

Lagere sectorpremie
Bent u als horecaondernemer ingedeeld in de sector”horeca algemeen” dan kunt u via de scholieren of studentenregeling ook profiteren van een korting op de af te dragen premies. deze korting houdt verband met minder risico op werkeloosheid. Info belastingdienst

Maximale duur.

Voor Nederlandse scholieren of studenten mag de arbeidsovereenkomst maximaal acht weken duren. Ook moet hij of zij rechthebbenden op studiefinanciering of vergoeding van studiekosten, of kinderbijslag.

Hulp uit het buitenland?

Voor buitenlandse scholieren of studenten uit een ander land dan de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Zwitserland of liechtenstein geldt de regeling ook. Voorwaarde is dat hij of zij is ingeschreven bij een onderwijsinstelling en die voltijds volgt.

Wat scheelt het nou?

Als horecaondernemer betaalt u normaal gesproken 3,1 % sectorpremie Info Horeca Nederland inzake werkeloosheid. Voor de genoemde groep scholieren en studenten betaalt u echter slechts 0,82%, dus 2,28% minder. Dat is het eerste verdient toch?

Voorwaarden

U moet het aantal arbeidsuren vastleggen in een schriftelijke overeenkomst. Let op! Een nul urencontract is niet toegestaan. De arbeidsovereenkomst moet u bewaren bij uw loonadministratie. Ook bewaard u voor een scholier of student het “Model opgaaf gegevens voor de loonheffing voor de scholieren- of studentenregeling. formulier regeling belastingdienst bij uw loonadministratie. De scholier of student moet dit zelf invullen. Bij een buitenlandse scholier of student dient er een kopie van een Internationaal Student Identity Card (ISIC) bij uw loonadministratie te zitten.

Korting terug betalen?

Blijkt achteraf dat u de korting op de premie ten onrechte heeft genoten, dan moet u die terug betalen. Dit ie het geval als de werknemer binnen een jaar nadat u hem in dienst heb genomen niet gaat studeren en een ww uitkering aanvraagt.

Regeling is niet verplicht!

De toepassing is niet verplicht. U en de scholier of student hebben er echter allebei voordeel bij als het wordt toegepast. U kunt de scholier of student dus niet verplichten!

Vergelijk aanbiedingen