Uw zoekresultaten

Meer kans op een hypotheek!

Gepost door MIH op april 8, 2016
0

Kans hypotheek horecastarters neem toe

Door een toename van nieuwe aanbieders in de financiële sector, krijgen de banken in Nederland het zwaarder. Wat is hierin nou de kans voor horecaondernemers? Wat zijn belangrijke zaken om op te letten?

Extra concurrentie
Banken hebben op dit moment nog maar minder dan de helft van het marktaandeel op deze sector in handen. Door de komst van andere financiers is het aandeel van de banken met ruim 20% afgenomen in de laatste 5 jaar. Voor startende horecaondernemers is het hierdoor eenvoudiger een hypotheek te krijgen.

Hypotheek horecastarters
Het probleem voor een beginnende ondernemer is dat u geen loonstrook kunt inleveren. Tot voor kort moesten ondernemers vaak de cijfers van de laatste drie jaar indienen. Hieruit maakte hypotheekverstrekkers een schatting naar uw bestendig inkomen. Door deze constructie was het voor startende horecaondernemers vrijwel nihil om een hypotheek te krijgen.

Hoe toe te passen?
De regering heeft nu de banken opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor durven de banken met minder informatie en cijfers toch een hypotheek te verstrekken. Door deze ontwikkeling is er een toenemende kans voor potentiële horecaondernemers.

“De nettowinst telt niet volledig mee het eerst jaar. Slechts 75% van de nettowinst telt mee in jaar één, en 90% voor het gemiddelde van jaar twee.”

Een belangrijke tip is dat u door een horeca adviseur word bijgestaan in dit proces. Een adviseur kan voor u het meest geschikte aanbod kiezen, waardoor u met een goed gevoel een horecaonderneming kan beginnen. Tenslotte spelen voorwaarde in verschillende contracten altijd een belangrijke rol waarbij goed advies geen overbodige luxe is!

Vergelijk aanbiedingen